Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vnitřní lékařství (IN0 / VC091)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu IN0 / VC091 - Vnitřní lékařství, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Náplň praktické zkoušky:- vyšetření nemocného s vypracováním chorobopisu, pracovního diagnostického závěru a plánu vyšetřovacího i léčebného postupu- zhodnocení EKG křivky a snímku zhotoveného konvenční radiologickou technikou, případně některou jinou zobrazovací metodou (CT, MIR)- písemný test (20 otázek vícečetného výběru)Teoretická ústní zkouška je založena na odpovědi a diskusi ke čtyřem otázkám, rozděleným do následujících okruhů:- kardiologie a pneumologie- gastroenterologie, poruchy metabolismu a výživy a revmatologie- hematologie, nefrologie a endokrinologie- akutní otravy a poškození fyzikálních příčin, choroby z povolání, infektologie a diferenciální diagnostika ve vnitřním lékařství.

Získané způsobilosti

Státní zkouškaznalost předcházejících předmětů

Literatura

Planta, M., Hartmann, G., Martina, B., & Víšek, V. Differix - vnitřní lékařství. Praha: Scientia medica, 1997. ISBN 8085526093.Číhalík, Č. Praktické cvičení z EKG. Olomouc: Univerzita Palackého, 1990. Chrobák, L. Propedeutika vnitřního lékařství. Praha: Grada Publishing, 2007. ISBN 978-80-247-1309-0.Dítě P. a kol. Vnitřní lékařství. Klener, P. Vnitřní lékařství. Praha: Galén, 2011. ISBN 978-80-7262-705-9.Dítě, P. Vnitřní lékařství. Praha: Galén, 2007. ISBN 978-80-7262-496-6.Klener P. a kol. Vnitřní lékařství. Klabusay, L. Vybrané kapitoly z diferenciální diagnostiky vnitřních chorob. Praha: Avicenum, 1990. ISBN 8020100423.Bureš J. a kol. Základy vnitřního lékařství.

Požadavky

Praktická část SRZ z vnitřního lékařství : - se koná den před vypsaným termínem zkoušky teoretické (studenti vypsaní na pondělí ji vykonají již předchozí pátek)- podmínkou je "zápočet" ve studijním indexu.

Garant

doc. MUDr. Vlastimil Procházka, Ph.D.prof. MUDr. Miloš Táborský, CSc., FESC, MBAprof. MUDr. Josef Zadražil, CSc.

Vyučující

doc. MUDr. Vlastimil Procházka, Ph.D.prof. MUDr. Miloš Táborský, CSc., FESC, MBAprof. MUDr. Josef Zadražil, CSc.