Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Infekční nemoci 1 (INF / VCA11)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu INF / VCA11 - Infekční nemoci 1, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vývoj infekčního onemocnění, sepse, septický šok. Neuroinfekce. HIV/AIDS. Infekce u imunosuprimovaných osob. Virové hepatitidy, léčba, prevence. Vakcinace a její možnosti. Cestovní medicína a importovaná onemocnění. Zoonózy a parazitární nákazy. Průjmová onemocnění. Herpetické infekce a exantémová onemocnění. Nozokomiální infekce, profesní infekce zdravotníkůIntenzívní péče v infektologii.

Získané způsobilosti

Student po absolvování bude schopen aplikovat získané poznatky v diagnosticko-terapeutickém přístupu u běžně se vyskytujících infekčních onemocnění (respirační a průjmová onemocnění, neuroinfekce, virové hepatitidy, herpetické infekce a exantémová onemocnění), u častějších importovaných onemocněním a u pacientů s imunodeficitem (po orgánové transplantaci či HIV infekci). Bude schopen doporučit vakcinaci proti některým infekčním onemocněním, ale i využít získané poznatky ke snížení rizika profesních a nozokomiálních infekcí.

Literatura

Beneš, J. Infekční lékařství. Praha: Galén, 2009. ISBN 978-80-7262-644-1.Havlík, J. a kol. Infekční nemoci. Praha: Galén, 2002. ISBN 80-7262-173-4.Dostál, V. a kol. Infektologie. Karolinum, Praha, 2004. ISBN 80-246-07949-2.

Požadavky

Podmínkou je absolvování blokové výuky v zimním semestru dle výběru bloku v daných termínech. Nutno absolvovat výuku v bloku po oba dva dny vcelku.

Garant

MUDr. Luděk Rožnovský, CSc.

Vyučující

MUDr. Lubomíra Hozáková lukáčováMUDr. Eva KostřicováMUDr. Irena OrságováMUDr. Luděk Rožnovský, CSc.MUDr. Petr Širůček, Ph.D.MUDr. Alena Zjevíková, Ph.D.