Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Akut. a kritic. stavy, oš. péče při... (KAR / PA011)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAR / PA011 - Akut. a kritic. stavy, oš. péče při..., Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Komplikace u dlouhodobě bezvědomých + prevence. Psychosociální a etické problemy hospitalizovaných pacientů a jejich příbuzných. Anestezie a analgezie v souvislosti s těhotenstvím a porodem, svodné techniky anestezie a analgezie. Stavy ohrožující život ženy a plodu, problematika DIC. Resuscitace novorozence. Šokové stavy, sepse, MODS. Diagnostika smrti mozku, péče o dárce orgánů, transplantace. Přednemocniční a nemocniční neodkladná péče, urgentní příjem. Integrovaný záchranný systém.

Získané způsobilosti

Po ukončení předmětu bude student schopen implementovat získané poznatky při zvládání akutních stavů ohrožujících základní životní funkce včetně novorozenců. Bude orientován v základních anesteziologických postupech včetně. předanestetického vyšetření a přípravy pacienta k anestezii.

Literatura

Adamus, M. a kol. Základy anesteziologie, intenzívíní medicíny a léčby bolesti. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2012. ISBN 978-80-244-2996-0.Počta, J. a kol. Kompendium neodkladné péče. Grada, Praha, 1996. Drábková, J. Ošetřovatelská péče v anesteziologii, resuscitaci a intenzivní péči. (I. a II. díl). Brno: IDVSPZ. Klementa, B.; Klementová, O.; Marcián, P. Resuscitace. EPAVA Olomouc, a.s., 2014. ISBN 978-80-86297-41-5.

Požadavky

100% účast na seminářích a cvičeních

Garant

MUDr. Ctirad Sedlák

Vyučující

MUDr. Bronislav KlementaMUDr. Ctirad Sedlák