Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Léčba akutní a chronické bolesti (KAR / VC052)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAR / VC052 - Léčba akutní a chronické bolesti, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ambulance bolesti. Pain-servis ve FN Olomouc. Svodné techniky léčby bolesti. Pacientem kontrolovaná analgezie. Radiofrekvenční terapie. Komplexní mezioborová spolupráce - návštěva pracovišť léčby bolesti.

Získané způsobilosti

Po absolvování se bude umět student orientovat v problematice léčby akutní a chronické bolesti a své znalosti převádět do praktické péče o pacienty.

Literatura

http://unifor.upol.cz/lekarska/unifor/logon.phpSteinbach, J., Průša, M. Pacientem řízená analgezie a její srovnání s konvenčně užívanými metodami pooperační analgezie po gynekologických abdominálních výkonech. In Novinky v anesteziologii, intenzivní medicíně a léčbě bolesti. Praha: Galén, 2001. Málek, J. a kol. Prevalence of pain in the Czech Republice - a pilot study. Book of abstracts. Pain in Europe IV - 4th Congress of EFIC, Prague, 477, 2003. Powell, A. E. a kol. Rhetoric and realit: Results from a national postal survey of acute pain services in the UK. Book of abstracts. Pain in Europe IV - 4th Congress of EFIC, Prague, 463, 2003. Adamus, M. a kol. Základy anesteziologie, intenzívíní medicíny a léčby bolesti. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2012. ISBN 978-80-244-2996-0.

Požadavky

100% účast, e-learning test 70% úspěšnost

Garant

MUDr. Marek Pieran