Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lékařská imunologie (KIM / VCB11)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIM / VCB11 - Lékařská imunologie, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student získá znalost teoretických základů imunologie, což mu umožní pochopit fungování fyziologických imunitních mechanismů zdravého organismu, porozumět patologickým imunologickým procesům uplatňujícím se v patogeneze onemocnění s imunologickou složkou, poznat principy imunologických laboratorních vyšetření.

Získané způsobilosti

Student po absolvování získá širokou teoretickou i praktickou (laboratorní) základnu k pozdější implementaci v diagnosticko-terapeutickém přístupu k pacientům (v návaznosti na interní a chirurgické obory), popř. bude ihned schopen znalosti uplatnit ve vědecko-výzkumné činnosti.

Literatura

Raška, M. a kol. Imunologické vyšetřovací metody pro studenty LF UP v Olomouci. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2013. ISBN 978-80-244-3430-8.Litzman, J. Vyšetřovací metody v klinické imunologii. Brno: Masarykova univerzita, 1998. ISBN 80-210-1807-0.Hořejší, V. a kol. Základy imunologie. Praha: Triton, 2013. ISBN 978-80-7387-713-2.

Požadavky

Získání zápočtu po absolvování všech praktik.

Garant

prof. MUDr. Evžen Weigl, CSc.

Vyučující

MUDr. Jaroslava Braunová, Ph.D.MUDr. Zuzana HeřmanováIng. Eva Kriegová, Dr.Mgr. Michal Křupka, Ph.D.doc. MUDr. František Mrázek, Ph.D.doc. MUDr. Mgr. Milan Raška, Ph.D.prof. MUDr. Evžen Weigl, CSc.MUDr. Jaroslava Braunová, Ph.D.Mgr. Michal Křupka, Ph.D.doc. MUDr. Mgr. Milan Raška, Ph.D.prof. MUDr. Evžen Weigl, CSc.