Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výzkum v ošetřovatelství ve zdrav. (LBF / KB021)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LBF / KB021 - Výzkum v ošetřovatelství ve zdrav., Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Principy statistického usuzování. Dedukce a indukce. Koncepty, fakta, pojmy. Statistická indukce. Rizika chyb. Pozorování a experiment. Kontrolovaný pokus. Placebo. Prospektivní a retrospektivní plán. Experimentování s lidskými subjekty. Etické principy. Populace a výběr z ní. Typy dat, popisná statistika. Četnostní rozdělení, distribuční funkce, percentil. Teoretické modely rozdělení pravděpodobností. Střední hodnota, rozptyl, korelace. Náhodný jev, pravděpodobnost, podmíněná a inverzní pravděpodobnost. Statistické rozhodování. Testy významnosti.

Získané způsobilosti

Student po absolvování bude rozumět logice výzkumného procesu, bude schopen formulovat výzkumný projekt, chápat vztah teorie k výzkumnému procesu, vztahy v analýze dat a bude schopen implementovat získané poznatky při samostatném zpracování jednodušších statistických úloh.

Literatura

Komenda, S. Vypočitalená náhoda. Olomouc : VUP, 2000. Zvárová, J. Základy statistiky pro biomedicínské obory. Praha - Karolinum, 2004.

Požadavky

Test

Garant

prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc.Mgr. Kateřina Langová, Ph.D.