Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informatika (LBF / KIA02)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LBF / KIA02 - Informatika, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti se ve cvičení seznámí s metodami vyhledávání odborných informací oboru kineziologie v počítačových sítích. Vyhledávání informací je zaměřeno na biomedicínské informační databáze. Způsoby zpracování diagnostických dat pomocí tabulkových procesorů a prezentaci těchto informací v programu Power Point. Studenti se také seznámí se základními principy statistické analýzy biomedicínských dat, zvláště s metodami popisné statistiky. V oblasti klinických informačních systémů jsou seznámeni s programy, které se používají pro administrativu ordinace, práce s kartotékou, objednávání pacientů a pod.

Získané způsobilosti

Student oboru fyzioterapie bude mít po absolvování cvičení znalosti z oblasti bibliometrie potřebné k získávání kvalitních biomedicínských informací a jejich implementaci v klinické praxi nebo vědecko-výzkumné činnosti a zvládne základní techniky statistické analýzy dat s využitím dostupného statistického software.

Literatura

Hálek, J. a kol. Praktická cvičení z informatiky. Vydavatelství UP Olomouc, 1997. ISBN 80-7067-755-4.F:\Software\HALFYZ.pdfHálek, J. Texty přednášek CD-ROM. Zvárová, J. Základy statistiky pro biomedicínské obory. Praha - Karolinum, 2004.

Požadavky

Aktivní účast na praktických cvičeních

Garant

prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc.