Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační systémy ve zdravotní péči (LBF / MB251)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LBF / MB251 - Informační systémy ve zdravotní péči, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy filozofie a strategie budování informačních systémů ve zdravotnických zařízeních, principy sestavování projektového týmu, vypracování hlavního plánu systému a principy jednotlivých fází tzv. životního cyklu informačního systému. Dále objasnění principů nemocničních informačních systémů (NIS) a jejich využití při plánování zdravotnických služeb, kontrole pracovní síly a managementu. Porozumění procesu plánovaní, výběru a implementace NIS a klinickým informačním systémům a jejich použití v řízení péče o pacienty včetně diagnostiky a monitorování pacientů.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu bude student schopen implementovat získané poznatky v manažerské praxi, bude schopen zapojit se aktivně do procesu plánování a získávání informačního systému v organizacích zdravotnických služeb.

Literatura

Hronek, J. Informační systémy. Učební text. Katedra informatiky, UP Olomouc, 2007. Zapletalová, J., Komenda, S. Informační systémy pro organizace zdravotnických služeb (PDF). Austin, Ch. J. Information Systems for Health Services Administration. AUPHA Press, Michigan, 1992.

Požadavky

Účast na seminářích, úspěšné zvládnutí zkoušky

Garant

Mgr. Jana Zapletalová, Dr.