Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdravotnická informatika (LBF / OB031)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LBF / OB031 - Zdravotnická informatika, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět poskytuje základní znalosti z oblasti informatiky a výpočetní techniky a jejich využití ve zdravotnické praxi. Způsoby zpracování diagnostických dat pomocí tabulkových procesorů a prezentaci těchto informací v programu Power Point. V oblasti klinických informačních systémů jsou seznámeni s programy, které se používají pro administrativu ordinace v rozsahu práce středně zdravotnického personálu, práce s kartotékou, objednávání pacientů apod. Studenti dále získají základní představu o fungování a využívání zdravotnických informačních systému, síťové službě (WWW, elektronická pošta), tak aby se dokázali orientovat v přístupu k medicínským informačním zdrojům. Získají základní informace o metodách počítačové analýzy obrazových dat.

Získané způsobilosti

Studenti získávají schopnosti orientovat se v oblasti základního aplikovaného programového vybavení, používat běžné programy pro editaci, zpracování dat a komunikaci, aplikovat základní znalosti v oboru biokybernetiky a interpretovat problematiku regulačních systémů v biologii, využívat racionálně lékařské přístroje s ohledem na znalosti principu jejich činnosti a procesu zpracování informačních signálů.

Literatura

Courseware /portal.upol.cz/ - studijní materiály k přednáškám a k praktickým cvičením. Materová, H. Nemocniční informační systémy. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2008. ISBN 978-80-7368-498-3.Hálek, J. a kol. Praktická cvičení z informatiky. Vydavatelství UP Olomouc, 1997. ISBN 80-7067-755-4.F:\Software\HALFYZ.pdfHálek, J. Texty přednášek CD-ROM.

Požadavky

100% aktivní účast na seminářích

Garant

prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc.

Vyučující

Mgr. Lukáš Malina