Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lékařská biofyzika (LBF / PA011)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LBF / PA011 - Lékařská biofyzika, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámit studenty se základními poznatky v oborech: obecná biofyzika, molekulová biofyzika, biofyzika buňky a biopotenciály, EKG, biofyzika tkání a orgánů, biomechanika kostí a kloubů, svalová kontrakce, biomechanika krevního oběhu, výměna plynu mezi vnějším a vnitřním prostředím, biofyzika smyslového vnímání, základy ekologické biofyziky, fyzikální základy homeostázy.

Získané způsobilosti

Studenti budou rozumět základním biofyzikálním principům fyziologických a patologických dějů a procesů v lidském organismu a umět využívat tyto znalosti při studiu navazujících klinických a ošetřovatelských disciplin. Budou schopni vysvětlit základní mechanismy účinků vybraných fyzikálních faktorů na živé systémy.

Literatura

Hálek, J. a kol. Biofyzika pro bakaláře. Olomouc: Vydavatelství UP, 2002. ISBN 80-7067-663-9.Rosina, J., Kolářová, H., Staněk, J. Biofyzika pro studenty zdravotnických oborů. Praha: Grada Publishing, 2006. ISBN 80-247-1383-7.Hrazdira, I., Mornstein, V., Lechner, J. Biofyzikální principy lékařské přístrojové techniky. MU LF Brno, 1999. Navrátil, L., Rosina, J. a kol. Medicínská biofyzika. Praha: Grada Publishing, 2005. ISBN 80-247-1152-4.Hrazdira, I. Úvod do obecné a lékařské biofyziky. MU LF Brno, 1998.

Požadavky

Absolvování seminářů a cvičení

Garant

prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc.

Vyučující

Mgr. Klára Pížová