Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lékařská informatika I (LBF / RA021)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LBF / RA021 - Lékařská informatika I, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti se seznámí se základy informatiky, výpočetní techniky a uživatelských programů všeobecného a specializovaného zaměření. Důraz je kladen na praktické dovednosti s ohledem na zaměření studijního oboru. V průběhu cvičení se studenti seznámí s možnostmi využití prostředků počítačových sítí k získávání odborných informací ze svého oboru. Vyhledávání informací je zaměřeno na biomedicínské informační databáze. Dále tyto informace zpracovat pomocí tabulkových procesorů a vytvářet grafické prezentace výsledků.

Získané způsobilosti

Student oboru fyzioterapie bude mít znalosti o uživatelském software používaném v jeho oboru k organizaci práce na pracovišti, vedení agendy pacientů a prezentace nových poznatků. Dále získá vědomosti o aplikačních programech pro terapeutickou činnost. V oblasti bibliometrie bude schopen využívat metody potřebné k vyhledávání kvalitních informací ze svého oboru.

Literatura

Hálek, J. a kol. Praktická cvičení z informatiky. Vydavatelství UP Olomouc, 1997. ISBN 80-7067-755-4.F:\Software\HALFYZ.pdfHálek, J. Texty přednášek CD-ROM.

Požadavky

100% účast na seminářích, úspěšné absolvování písemného testu.

Garant

prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc.