Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lékařská informatika II (LBF / RB021)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LBF / RB021 - Lékařská informatika II, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka navazuje na témata předmětu Lékařská informatika v zimním semestru, pokračuje v prezentaci získaných a zpracovaných dat v programu PowerPoint. Z oblasti aplikačních programů se studenti seznámí s programy určenými k organizaci práce v ordinaci, vedení kartotéky pacientů, zápisy dat do pacientovi dokumentace, plánování ošetření atd. V tomto předmětu se také seznámí s programy pro analýzu obrazu se zaměřením na biomedicínskou problematiku.

Získané způsobilosti

Students will learn the basics of the informatics, computer technology and general purpose and specialized software with the emphasis on practical skills according to their field of study. Students will learn the capabilities of computer networks handling to obtain professional information of their field of interest.

Literatura

Materová, H. Nemocniční informační systémy. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2008. ISBN 978-80-7368-498-3.

Požadavky

100% účast na seminářích, úspěšné absolvování písemného testu a ústního pohovoru

Garant

prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc.