Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biofyzika (LBF / RKA03)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LBF / RKA03 - Biofyzika, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obecná biofyzika. Molekulová fyzika. Biofyzika buňky a biopotenciály. Mechanizmy účinků fyzikálních faktorů na živé systémy. Interakce ionizujícího záření a tkáně. Molekulární radiobiologie. Biofyzika vnímání, převodní funkce receptorů. Biofyzika krevního oběhu. Biofyzika dýchání, dechové objemy a kapacity, výměna plynů mezi vnějším a vnitřním prostředím.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni porozumět základním biofyzikálním procesům lidského těla a budou schopni práce se základní lékařskou přístrojovou technikou.

Literatura

Rosina, J., Vránová, J., Kolářová, H., Stanek, J. Biofyzika pro zdravotnické a biomedicínské obory. Grada, 2013. Hrazdira, I., Mornstein, V., Škorpíková, J. Základy biofyziky a zdravotnické techniky. Brno: Neptun, 2006. ISBN 80-86850-01-3.Beneš a kolektiv. Základy lékařské biofyziky. Univerzita Karlova, 2011.

Požadavky

100% aktivní účast na seminářích a praktických cvičeních, vypracování protokolů, ústní zkouška.

Garant

prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc.

Vyučující

Mgr. Barbora Manišová