Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výpočetní tech. a lék. informatika (LBF / VC051)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LBF / VC051 - Výpočetní tech. a lék. informatika, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Informační zdroje pro stomatologii. Bibliometrie pro měření kvality informací. Základy biomedicíncké statistiky. Možnosti kancelářského software a podmínky jeho použití. Zpracování obrazové informace. Specializované programy pro obor zubní lékařství. Zásady tvorby dokumentů. Analýza obrazu a RTG snímků. Technologie v medicíně - úvodní informace. Nové trendy ve výpočetní technice. Principy a technologie počítačových sítí - struktura internetu, služby internetu, bezpečnost. Tvorba dokumentů - styly, šablony, strukturované dokumenty. Tvorba webového obsahu - základní struktura, jednoduché elementy, složitější prvky, pokročilé prvky, styly, webové aplikace, CMS, Wiki, blogy. Databázové systémy - úvod, principy, návrh databáze, tabulky, relace, dotazy. Nemocniční informační systém. Praktické aplikace získaných znalostí na internetu.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni práce s výpočetní technikou a využívat jí k získávání a zpracování lékařských informací.

Literatura

Zvárová, J. a kol. Data a znalosti v biomedicíně a zdravotnictví. Praha: Karolinum, 2010. ISBN 978-80-246-1805-0.McClure, S., Scambray, J., Kurtz, G. Hacking bez záhad. Praha: Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1502-5.Písek, S. HTML: začínáme programovat. Praha: Grada, 2014. ISBN 978-80-247-5059-0.http://medinfo.upol.cz/lek_inf/index.htmlhttp://www.wikipedia.orgHronek, J. Informační systémy. Učební text. Katedra informatiky, UP Olomouc, 2007. Kasal, P. a kol. Internet a medicína. Praha: Grada Publishing, 2001. ISBN 80-247-0119-7.

Požadavky

100% účast na seminářích

Garant

prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc.