Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zvýšení kompetencí řešitelů SVOČ (LBF / VC089)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LBF / VC089 - Zvýšení kompetencí řešitelů SVOČ, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Předled informačních zdrojů pro biomedicínu2. Způsoby vyhledávání informací v odborných lékařských databázích3. Parametrické a robustní statistiky střední polohy a rozptýlenosti dat4. Úvod do statistického usuzování - postupy, terminologie a velikost účinku5. Parametrické a neparametrické testy6. Analýza kontingenčních tabulek7. Korelační a regresní analýza8. Práce v programu Statistica9. Zásady úspěšného prezentování výsledků vědecké práce10. Práce v programu MS PowerPoint

Získané způsobilosti

Studenti se prakticky naučí vyhledat relevantní informace pro odbornou práci, analyzovat data, hledat závislosti v datech a graficky prezentovat výsledky těchto analýz v programu Statistica. Pozornost bude věnována obecným zásadám úspěšného prezentování a technickým prostředkům. Studenti se naučí vytvořit prezentaci v programu Microsoft PowerPoint s dodržením základních grafických zásad. Seznámí se také s principy přípravy posteru a technickými parametry, které by měl poster splňovat.

Literatura

Greenhalgh, T. Jak pracovat s vědeckou publikací. Praha: Grada Publishing a.s., 2003. ISBN 80-247-0310-6.http://mefanet.upol.cz/autori.php?tid=2+B51Zvárová, J. Základy statistiky pro biomedicínské obory. Praha - Karolinum, 2004. ISBN 80-7184-786-0.

Požadavky

100 % účast na seminářích a praktických cvičeních

Garant

prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc.

Vyučující

Mgr. Kateřina Langová, Ph.D.Mgr. Martin Dominik Polínek, Ph.D.Mgr. Jarmila Potomková, Ph.D.Mgr. Jana Zapletalová, Dr.