Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programové vybavení ordinace zub. lékaře (LBF / ZUB22)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LBF / ZUB22 - Programové vybavení ordinace zub. lékaře, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Informační zdroje pro stomatologii. Bibliometrie pro měření kvality informací. Základy biomedicíncké statistiky. Možnosti kancelářského software a podmínky jeho použití. Zpracování obrazové informace. Specializované programy pro obor zubní lékařství. Zásady tvorby dokumentů. Analýza obrazu a RTG snímků.

Získané způsobilosti

Studenti získají praktické dovednosti se speciálními programy používanými ve stomatologii pro management a agendu zubního oddělení, další budou zaměřeny na diagnostiku a terapii. Významný podíl nabytých znalostí zaměřených na bibliografické systémy a získávání informací poskytne studentům účinný nástroj v jejich studiu a následné praxi.

Literatura

Kasal, P., Svačina, Š. a kol. Internet a medicína. Grada, Avicenum Praha, 2001. ISBN 80-247-0119-7.Kasal, P., Svačina, Š. a kol. Lékařská inofrmatika. Praha: Karolinum UK, 1998. ISBN 80-7184-594-9.Pecinovský, J. Počítač v kanceláři. Praha Grada, 2003. ISBN 80-247-0603-2.

Požadavky

Úspěšné absolvování všech praktických cvičení a zpracování zadaných dokumentů

Garant

prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc.

Vyučující

Mgr. Kateřina Langová, Ph.D.Mgr. Jakub MalohlavaMgr. Jarmila Potomková, Ph.D.Mgr. Jaromír Vachutka, Ph.D.Mgr. Jiří Zacpal, Ph.D.Mgr. Jana Zapletalová, Dr.