Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Clinical Cases of Antibiotic Therapy (MIK / VA051)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MIK / VA051 - Clinical Cases of Antibiotic Therapy, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vybrané kazuistiky nejčastějších bakteriálních infekcí v komunitním prostředí - infekce dýchacích a močových cest. Vybrané kazuistiky nejčastějších bakteriálních infekcí v nemocničním prostředí - pneumonie, infekce krevního řečiště a sepse, uroinfekce a infekce v místě operačního výkonu.

Získané způsobilosti

Na základě absolvování předmětu a úspěšného zvládnutí závěrečného písemného testu bude student schopen rozhodnout o optimálním terapeutickém přístupu k nejčastějším bakteriálním infekcím u pacientů v nemocničním a komunitním prostředí.

Literatura

Kolář, M. Antibiotická léčba nozokomiálních infekcí. Triton, 2000. Kolář, M. Antibiotická léčba v praxi. Konice: Solen, 2000. ISBN 80-238-5835-1.Lochmann, O. Antimikrobní terapie v praxi. Triton, 2006. Kolář, M., Látal, T., Čermák, P. Klinicko-mikrobiologické podklady racionální antibiotické léčby. TRIOS, 2002.

Požadavky

Úspěšné zvládnutí písemného testu.

Garant

prof. MUDr. Milan Kolář, Ph.D.