Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interpretace mikrobiol. vyšetř. postupů (MIK / VC061)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MIK / VC061 - Interpretace mikrobiol. vyšetř. postupů, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Postavení klinického mikrobiologa. Interpretace výsledků přímé detekce bakterií z přirozeně osídlených a primárně sterilních lokalit lidského těla. Interpretace výsledků nepřímé detekce bakterií. Interpretace výsledků přímé detekce kvasinek a vláknitých hub z přirozeně osídlených a primárně sterilních lokalit. Interpretace výsledků přímé a nepřímé detekce virových agens. Interpretace výsledků parazitologických vyšetření. Interpretace výsledků testů citlivosti na antimikrobní léky (antibiotika, antimykotika).

Získané způsobilosti

Studenti získají orientaci až způsobilost v hodnocení mikrobiologických nálezů a cílené indikaci doplňujících mikrobiologických vyšetření.

Literatura

Votava, M. a kol. Lékařská mikrobiologie speciální. Brno: Neptun, 2003. ISBN 80-902896-6-5.

Požadavky

Kolokvium bude uděleno na základě průběžného prokazování schopnosti interpretace konkrétních mikrobiologických nálezů, případně cíleného plánování dalších mikrobiologických vyšetření. Požadována aktivní účast na všech seminářích.

Garant

prof. MUDr. Milan Kolář, Ph.D.