Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anatomie I (NAN / RA011)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NAN / RA011 - Anatomie I, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Stavba lidského organismu s ohledem na zaměření studijního oboru.Pohybový a nervový systém.Základy mikroskopické stavby jednotlivých tkáňových soustav.Obecná stavbou pohybového aparátu.Speciální osteologie, artrologie a myologie.Periferní nervový systém a oběhový systém.Přehled topografické anatomie končetin.Přehled jednotlivých orgánových soustav (trávicí, dýchací, pohlavní, vylučovací), smyslových orgánů, endokrinní soustavy, a topografické anatomie trupu.Stavba a funkce centrálního nervového nervového systému s důrazem na řízení pohybu.Demonstrace orgánovách soustav a topografické anatomie na preparátech.

Získané způsobilosti

Student by po absolvování předmětu měl zvládnout anatomii pohybového systému končetin i trupu tak, aby byl připraven rozvinout tyto znalosti v dalších oborech zabývajících se klinickými aspekty pohybového aparátu.

Literatura

Čihák. R. Anatomie I, II, III. Zrzavý, J. (1978). Anatomie pro stomatology. Praha: Avicenum. Atlas anatomie člověka: podle možností posluchačů. Naňka, O., & Elišková, M. Přehled anatomie. 2., dopl. a přeprac. vyd. Praha: Galén, 2009. ISBN 978-80-7262-612-0.Holibková, A., & Laichman, S. (2010). Přehled anatomie člověka. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci.

Požadavky

Zápočet: 100% absolvování seminářů a cvičení. Průběžná kontrola vědomostí na praktických cvičeních vyjádřená stupnicí A-E. Úspěšně vykonaná praktická zkouška z lokomočního systému.

Garant

doc. MUDr. Alžběta Holibková, CSc.

Vyučující

Mgr. Zdeňka Blažková, Ph.D.RNDr. Miroslav Kutal, CSc.MUDr. Petra Plachá