Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anatomie II (NAN / RB011)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NAN / RB011 - Anatomie II, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Stavba lidského organismu s ohledem na zaměření studijního oboru.Pohybový a nervový systém.Základy mikroskopické stavby jednotlivých tkáňových soustav.Obecná stavbou pohybového aparátu.Speciální osteologie, artrologie a myologie.Periferní nervový systém a oběhový systém.Přehled topografické anatomie končetin.Přehled jednotlivých orgánových soustav (trávicí, dýchací, pohlavní, vylučovací), smyslových orgánů, endokrinní soustavy, a topografické anatomie trupu.Stavba a funkce centrálního nervového nervového systému s důrazem na řízení pohybu.Demonstrace orgánovách soustav a topografické anatomie na preparátech.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu by student měl být schopen implementovat získané poznatky v dalších preklinických a klinických oborech s ohledem na vliv jednotlivých orgánových soustav na pohybový aparát či na onemocnění vyvolávající nebo provázející pohybové poruchy.

Literatura

Naňka, O., & Elišková, M. (2009). Přehled anatomie. Praha: Galén. anatomický atlas. Čihák. R. Anatomie I, II, III. Praha:Avicenum, 1987. Zrzavý, J. (1978). Anatomie pro stomatology. Praha: Avicenum. Holibková, A., & Laichman, S. (2010). Přehled anatomie člověka. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci. Holibková, A. et al. Vidoeatlas anatomie 1992 - 1999. AVC IC UP, Olomouc, 1992.

Požadavky

Zápočet:100 % účast na praktických cvičeních, průběžná kontrola znalostí přednášek a praktických cvičení hodnocená známkou A - E. Zkouška: má část praktickou a teoretickou. Seznam otázek je zveřejněn.

Garant

doc. MUDr. Alžběta Holibková, CSc.

Vyučující

Mgr. Zdeňka Blažková, Ph.D.RNDr. Miroslav Kutal, CSc.