Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Normální anatomie II (NAN / VCA12)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NAN / VCA12 - Normální anatomie II, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Centrální nervový systém, hlavové nervy, autonomní nervový systém. Nervové dráhy. Smyslové orgány. Topografie se zaměřením na topografii hlavy a krku, opakování topografické anatomie celého těla.

Získané způsobilosti

Po absolvování bude student schopen využít získané vědomosti na jiných teoretických, preklinických i klinických oborech.

Literatura

Čihák, R. Anatomie 1-3. Avicenum-Grada, Praha 1987-1997, 1997. Holibka, V. Obrazové předlohy k přednáškám z anatomie - CNS a dráhy nervové. LF UP, Olomouc, 1997. Kos, J. Přehled topografické anatomie. SPN, opakovaná vydání. Petrovický, P. Systematická, topografická a klinická anatomie (I.-XII.). Praha: Vydavatelství Karolinum, 1995.

Požadavky

Povinná účast na praktických cvičeních, průběžné hodnocení znalostí.

Garant

doc. MUDr. Stanislav Laichman, CSc.

Vyučující

MUDr. Alžběta BeislováMgr. Zdeňka Blažková, Ph.D.doc. MUDr. Alžběta Holibková, CSc.RNDr. Miroslav Kutal, CSc.doc. MUDr. Stanislav Laichman, CSc.