Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Normální anatomie - pitevní blok 1 (NAN / VCA14)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NAN / VCA14 - Normální anatomie - pitevní blok 1, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Preparace jednotlivých krajin končetin na závěr výuky systematické anatomie končetin. Praktické ověření a doplnění znalostí z anatomie končetin na základě vlastní preparace tkání.

Získané způsobilosti

Student po absolvování Anatomie I. bude schopen uplatnit získané poznatky a vědomosti nejen při studiu Anatomie II., ale i při aplikaci znalostí na jiných teoretických (fyziologie), preklinických i klinických oborech.

Literatura

Anatomický atlas - dle možností studentů. Kos, J. a kol. Přehled topografické anatomie. Praha: Karolinum, 2014. ISBN 978-80-246-2324-5.Feneis, H., Dauber, W. Anatomický obrazový slovník. Praha: GRADA Publishing, a.s., 1996. ISBN 80-7169-197-6.Návod k topograficko-anatomické pitvě - dle možností studentů. Beňuška, J., Čierny, G., Mráz, P., Binovský, A., Jergušová, L., & Sklenák, J. (1995). Pitevné cvičenia: učebnica pre lekárske fakulty. Martin: Osveta. Seichert, V. (1999). Topografická pitva. Praha: ISV.

Požadavky

Zápočet: 100% povinná účast na pitevních cvičeních s průběžným hodnocením znalostí známkou A - E. Absolvování předpitevního pohovoru a popitevního pohovoru hodnoceného známkou A - E.

Garant

doc. MUDr. Stanislav Laichman, CSc.

Vyučující

MUDr. Alžběta BeislováMgr. Zdeňka Blažková, Ph.D.doc. MUDr. Alžběta Holibková, CSc.MUDr. Kateřina Kikalová, Ph.D.RNDr. Miroslav Kutal, CSc.doc. MUDr. Stanislav Laichman, CSc.doc. MVDr. Mária Miklošová, Ph.D.