Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ortopedie (ORT / KIB11)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ORT / KIB11 - Ortopedie, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vyšetřovací metody.Dětské a dospělé nemoci/poruchy pohybového ústrojí.Stanovování diagnózy, diferenciální diagnostika, vlastnosti testů.Moderní terapeutické postupy.Rehabilitační metody.Principy ortopedické operační léčby.Komplikace léčby a způsoby jejich řešení.Protetika a ortopedické pomůcky.

Získané způsobilosti

Student bude po absolvování kurzu schopen využít získané poznatky na všech pracovištích rehabilitace, fyzioterapie nebo balneoterapie, a to v diagnostické i terapeutické fázi. To mu umožní lépe komunikovat s pacientem i odborníky z ostatních spolupracujících oborů, včetně ortopedie.

Literatura

Janíček, P. a kol. Ortopedie. MU Brno, 2007. ISBN 80-210-2535-2.Dungl, P. et al. Ortopedie. Praha: Grada Publishing, 2005. ISBN 80-247-0550-8.Gallo, J. a kol. Ortopedie pro studenty lékařských a zdravotnických fakult. Olomouc: VUP, 2011. ISBN 978-80-244-2486-6.

Požadavky

Účast na seminářích, průběžná připravenost studentů na výuku, získání zápočtů, zkouška

Garant

prof. MUDr. Jiří Gallo, Ph.D.

Vyučující

prof. MUDr. Jiří Gallo, Ph.D.MUDr. Radomír Holibka, Ph.D.MUDr. Petr Kamínek, Ph.D.MUDr. Jiří Lošťák, PhD.MUDr. Petr Neoral, Ph.D.doc. MUDr. Miroslav Pach, CSc.MUDr. Matej Smižanský, Ph.D.