Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ortopedie (ORT / RA021)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ORT / RA021 - Ortopedie, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ortopedická onemocnění a jejich prevence a léčba.Dětská ortopedie.Diagnostika a hodnocení výsledků.Operační terapie a jejich komplikace.Rehabilitace.Operační instrumenty a implantáty

Získané způsobilosti

Absolventi budou schopni implementovat získané poznatky v oboru ortopedie při následné rehabilitační léčbě ortopedických onemocnění, pooperačních a poúrazových stavů. Měli by snadněji volit fyzioterapeutickou metodu ve vztahu ke konkrétnímu onemocnění. Při nejasnostech by měli znát způsob, jak se dostat ke kvalitním medicínským informacím.

Literatura

Dungl, P. et al. Ortopedie. Praha: Grada Publishing, 2005. ISBN 80-247-0550-8.Janíček, P. a kol. Ortopedie. MU Brno, 2007. ISBN 80-210-2535-2.Gallo, J. a kol. Ortopedie pro studenty lékařských a zdravotnických fakult. Olomouc: VUP, 2011.

Požadavky

Účast na seminářích, průběžná připravenost na výuku, získání zápočtu, zkouška

Garant

prof. MUDr. Jiří Gallo, Ph.D.