Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z orální patologie (PAT / ZUA31)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PAT / ZUA31 - Vybrané kapitoly z orální patologie, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Jednotlivé semináře budou zaměřeny na následující oblasti orální patologie (vše se zaměřením na klinickou praxi):1) vývojové poruchy dutiny ústní2) záněty čelistních kostí3) patologické fraktury čelistních kostí4) patologie čelistního kloubu5) periodontitis6) patologie parodontu7) odontogenní cysty8) diferenciální diagnostika odontogenních nádorů9) ústní dutina u hemoblastóz10) progresivní změny ústní sliznice11) leukoplakie12) erytroplakie13) nádory sliznice dutiny ústní - nové přístupy v časné diagnostice14) význam slin v diagnostice nemocí15) virové infekce v dutině ústní

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu bude student schopen uplatnit získané poznatky v klinické praxi.

Literatura

Marx, R. E., Stern, D. Oral and Maxillofacial Pathology: A Rationale for Diagnosis and Treatment. Quintessence Publishing Co, 2012. ISBN 978-0-86715-512-9.

Požadavky

100% účast na seminářích; kolokvium

Garant

prof. MUDr. Jiří Ehrmann, Ph.D.