Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aktuální problematika kardiomarkerů (PFY / VCB42)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PFY / VCB42 - Aktuální problematika kardiomarkerů, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod: a) výčet a charakteristika klinických jednotek, b) Aktuální souhrn patogenetických mechanismů - biochemické a imunologické aspekty (zánět, nekróza kardiomyocytu aj.2. Nejčastěji používané biomarkery a) srdečního selhání, b) akutního koronárního syndromu, c) aterosklerózy, d) kombinace (panely) biochem. a imunol. biomarkerů.3. Pacient: a) Interpretace, dif. diagnost. otázky, b) Společná doporučení (guidelines) klinic. a laborat. společností, c) Monitorování. Kazuistiky.4. Analytické aspekty, trendy: a) analytické metody; ref.meze, sensitivita, specificita, prediktivní hodnota, b) Ekonomika vyšetřování kardiomarkerů, racionální indikace, c) Trendy a perspektivy v laborat. dg. kardiovaskulárních nemocí

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu bude student lépe obeznámen se současnými možnostmi praktického využití moderních kardiomarkerů od jejich indikace, přes základní interpretaci až k sestavení diferenciálně - diagnostické rozvahy. Poznatky jsou využitelné také jako základ pro postgraduální přípravu.

Literatura

Vybrané texty z přehledových časopisů na doporučení vyučujících.

Požadavky

Účast v celém rozsahu semináře.

Garant

prof. MUDr. Martin Petřek, CSc.