Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyziologické změny v organ. těhot. ženy (PGY / O0021)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PGY / O0021 - Fyziologické změny v organ. těhot. ženy, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Změny funkce kardiovaskulárního, respiračního a uropoetického systému. Psychické změny v těhotenství a mateřství. Vyšetřovací metody v těhotenství.

Získané způsobilosti

Student získá kompletní přehled o průběhu těhotenství. Student si po absolvování předmětu osvojuje základní teoretické poznatky pro pochopení spojení zevních a vnitřních faktorů v klinických projevech, které bude moci využít v další ošetřovatelské praxi.

Literatura

Procházka, M., Pilka, R. a kolektiv. Gynekologie. Olomouc, 2012. Kudela, M. a kol. Gynekologie a porodnictví. Olomouc: VUP, 1993. Čech, E., Hájek, Z., Maršál, K. a kol. Porodnictví. Praha: Grada Publishing, 1999. ISBN 80-7169-355-3.Procházka, M., Pilka, R. a kolektiv. Porodnictví. Olomouc, 2012.

Požadavky

Účast na výuce, tolerována je nejvýše jedna absence

Garant

doc. MUDr. Miroslav Větr, CSc.

Vyučující

MUDr. PhDr. Lenka Hansmanová, Ph.D.MUDr. Pavel HejtmánekMUDr. Karel HumlMUDr. Radim Marekdoc. MUDr. Martin Procházka, Ph.D.MUDr. Marie Turkovádoc. MUDr. Miroslav Větr, CSc.MUDr. Petr Závodný, CSc.