Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Porodnictví a gynekologie (PGY / RA011)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PGY / RA011 - Porodnictví a gynekologie, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rehabilitace v gynekologii a porodnictví. Video: spontánní porod., cvičení v těhotenství. Těhotenství, porod, šestinedělí. Roaming-in. Přítomnost otce u porodu. Video: "Otec u porodu". Gynekologické záněty. Nádorová onemocnění v gynekologii. Gynekologické operace, pooperační péče a rehabilitace. Video: Abdominální a vaginální hysterektomie. Poruchy menstruačního cyklu (Etiologie, diagnóza a léčba). Sterilita a infertilita (diagnóza, léčba - přehled metod). Studenti získávají základní informace z oboru gynekologie a porodnictví rozšířené o speciální postupy, prováděné pouze na vysoce specializovaných pracovištích - IVF a perinatologické centrum. Znalosti jsou potřebné zejména pro rehabilitaci v gynekologii a porodnictví.

Získané způsobilosti

Studenti získají základní informace z gynekologie a porodnictví, včetně speciálních postupů prováděných jen na specializovaných pracovištích (IVF a perinatologických centrech). Absolvování předmětu si student osvojuje základní teoretické poznatky pro pochopení spojení zevních a vnitřních faktorů v klinických projevech, které bude moci využít v další ošetřovatelské praxi.

Literatura

Procházka, M., Pilka, R. a kolektiv. Gynekologie. Olomouc, 2012. Kudela, M. a kol. Gynekologie a porodnictví. Olomouc: VUP, 1993. Procházka, M., Pilka, R. a kolektiv. Porodnictví. Olomouc, 2012. Čech, E., Hájek, Z., Maršál, K. a kol. Porodnictví. Praha: Grada Publishing, 1999. ISBN 80-7169-355-3.

Požadavky

100% účast na seminářích.

Garant

doc. MUDr. Miroslav Větr, CSc.