Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Gynecology and Obstetrics (PGY / VA091)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PGY / VA091 - Gynecology and Obstetrics, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prověření a vyhodnocení stupně znalostí z gynekologie, porodnictví a časné neonatální péče formou praktické zkoušky, písemného testu a ústní zkoušky.

Získané způsobilosti

Po absolvování výuky by student měl mít osvojené základní teoretické znalosti v odběru anamézy, provedení porodnického vyšetření a vedení spontánního fyziologického porodu, který je schopen prakticky odvést na výukovém porodnickém modelu. Dále ovládá zásady péče o ženu ve fyziologickém šestinedělí a teoreticky zná, jak řešit některé akutní stavy v porodnictví. Na modelech má osvojené gynekologické vyšetření včetně prevence, teoreticky ovládá zásady léčby zánětlivých gynekologických onemocnění. Má základní teoretické znalosti v oblastech plánovaného rodičovství a poruch plodnosti i řešení některých akutních stavů v gynekologii.

Literatura

Gupta, J.K. Core Clinical Cases in Obstetrics and Gynaecology. 2001. Chamberlain, G.V.P. Gynaecology by Ten Teachers. 2001. Chamberlain, G.V.P. Obstetrics by Ten Teachers. 2001. Arulkumaran, S. Oxford Handbook of Obstetrics and Gynecology. 2004.

Požadavky

Student demonstruje úroveň získaných poznatků v oboru Porodnictví a gynekologie a po složení SRZ by měl být schopen popsat a vysvětlit patologické mechanizmy nejčastějších gynekologických onemocnění, jejich prevenci a léčbu. Provést diferenciální diagnostiku nad pacientem. Provést základní péči o pacienta pod dozorem vyučujícího.

Garant

prof. MUDr. Radovan Pilka, Ph.D.

Vyučující

prof. MUDr. Radovan Pilka, Ph.D.