Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Gynecology and Obstetrics-Clinical Tr. (PGY / VABP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PGY / VABP1 - Gynecology and Obstetrics-Clinical Tr., Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zlepšení teoretických znalostí získaných v kurzu PGY/VC011 a nácvik praktických dovedností ve spolupracujících nemocnicích ČR i zahraničí. Během praxe studenti zvládnou gynekologické vyšetření, kolposkopii, cytologii. Měli by asistovat při gynekologických operacích, na porodním sále by měli asistovat popřípadě vést spontánní porod a asistovat při ošetření porodních poranění; stejně jako při porodnických operacích. Měli by být schopni provést vyšetření a ošetření novorozence po porodu.

Získané způsobilosti

Student bude po absolvování schopen provést samostatně základní gynekologické vyšetření včetně stěru na onkologickou cytologii a bude schopen podat základní pomoc při vedení fyziologického porodu včetně asistence při ošetření poporodních poranění.

Literatura

Gupta, J.K. Core Clinical Cases in Obstetrics and Gynaecology. 2001. Chamberlain, G.V.P. Gynaecology by Ten Teachers. 2001. Chamberlain, G.V.P. Obstetrics by Ten Teachers. 2001. Arulkumaran, S. Oxford Handbook of Obstetrics and Gynecology. 2004.

Požadavky

Absolvování 2 týdenní praxe na všech odděleních, sálech a ambulanci gyn. por. kliniky, nebo smluvního okresního zařízení

Garant

doc. MUDr. Jiří Dostál, Ph.D.

Vyučující

doc. MUDr. Jiří Dostál, Ph.D.