Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy pracovního lékařství (PRL / O0011)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PRL / O0011 - Základy pracovního lékařství, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vysvětlení základních pojmů. Rizikové faktory práce (např. chemické a biologické činitele, alergeny, lokální svalová zátěž, neuropsychická zátěž, hluk, prach, vibrace, ionizující a neionizující záření) a jejich vliv na zdraví. Seznam nemocí z povolání, podmínky uznávání nemocí z povolání, nejčastěji uznávané nemoci z povolání. Preventivní pracovně lékařská péče o zaměstnance. Demostrace modelových situací.

Získané způsobilosti

Student bude schopen implementovat získané znalosti do diagnostického, terapeutického i preventivního přístupu.

Literatura

Pelclová, D. a kol. Nemoci z povolání a intoxikace. Praha: Karolinum, 2014. ISBN 978-80-246-2597-3.Šubrt, B., Tuček, M. Pracovnělékařské služby. Povinnosti zaměstnavatelů. ANAG, 2013. Švábová, K., Tuček, M., Nakládalová, M. Pracovní lékařství pro všeobecné praktické lékaře. Praha: Raabe, 2013. ISBN 978-80-87553-74-9.Studijní materiály umístěné na http://www.upol.cz/fakulty/lf/struktura/pracoviste/klinika-pracovniho-lekarstvi/charakteristika-pracoviste/.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích.

Garant

doc. MUDr. Marie Nakládalová, Ph.D.