Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychiatrie pro všeobecnou sestru (PSY / OA011)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSY / OA011 - Psychiatrie pro všeobecnou sestru, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Semináře: Postavení psychiatrie, právní aspekty psych. poruch. Základní psychické funkce, základy terapie v psychiatrii. Organické psychické poruchy, forenzní aspekty. Schizofrenie, poruchy s bludy, formy resocializace. Afektivní poruchy. Neurotické poruchy, akutní reakce na stres. Poruchy osobnosti. Psychické poruchy v dětství a dospívání. Poruchy příjmu potravy. Duševní poruchy a poruchy chování vyvolané požíváním alkoholu. Duševní poruchy vyvolané účinkem psychoaktivních látek. Somatoformní poruchy. Disociativní poruchy. Rehabilitace duševně nemocných.Cvičení: Technika navazování kontaktu s pacientem. Specifické problémy práce s psychicky nemocnými. Demonstrace pacienta-video k přiblížení problematiky organ.psych.poruch. Demonstrace pacienta, péče o pacienty se schizofrenními poruchami. Demonstrace pacienta, péče o pacienty se schizofrenními poruchami. Demonstrace pacienta, ošetřovatelský proces u pacientů s afekt. poruchami. Demonstrace pacienta, ošetřovatelský proces u pacientů s neurotickými poruchami. Pravidla pro jednání s anomálními osobnostmi, zásady asertivity. Specifické problémy práce s dětmi. Demonstrace pacienta (video). Demonstrace pacienta k přiblížení problematiky alkoholizmu. Demonstrace pacienta k přiblížení problematiky toxikománie a abuzu drog. Demonstrace pacienta k přiblížení problematiky mentální retardace. Demonstrace pacienta k přiblížení problematiky somatoformních poruch. Integrativní péče v psychiatrii.

Získané způsobilosti

Student bude po absolvování schopen profesionální komunikace s pacientem a zvládání ošetřování pacientů se specifickými psychickými poruchami.

Literatura

Seifertová, D., Praško, J., Höschl, C. Postupy v léčbě psychických poruch. Academia Medica Pragensis, Praha, 2008. Raboch, J., Zvolský, P. a kol. Psychiatrie. Praha, Galén, 2001. Bouček, J., Pidrmann, V. Psychofarmaka v medicíně. Praha, Grada Publishing, 2005.

Požadavky

Aplikace a začlenění, implementace získaných znalostí do léčebného procesu. 100% účast

Garant

prof. MUDr. Ján Praško Pavlov, CSc.

Vyučující

MUDr. Martina HunkováMUDr. Dana Kylarová, Ph.D.