Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychopatologie, základy psychiatrie (PSY / PA041)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSY / PA041 - Psychopatologie, základy psychiatrie, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Program je zaměřený na rozvoj základních schopností studenta porozumět psychologickým aspektům reakce pacienta na nemoc a základům psychologické péče o nemocného. Skládá se z přednášek o obranných mechanizmech a psychologických reakcích na nemoc a z nácviků psychologického vedení nemocného. Program je zaměřený na rozvoj základních schopností studenta porozumět hlavním psychiatrickým poruchám.

Získané způsobilosti

Studenti budou po absolvování schopni předávat pacientům informace o původu, klinickém obraze, léčbě a prognóze specifických psychiatrických onemocnění.

Literatura

Praško, J. a kol. Obecná psychiatrie. Olomouc:2011, VUP. Bouček, J. Obecná psychiatrie. Olomouc: VUP, 2003. ISBN 80-244-0240-8.Raboch, J., Zvolský, P. a kol. Psychiatrie. Praha, Galén, 2001. Praško, J. a kol. Psychické problémy u somaticky nemocných a základy lékařské psychologie. Olomouc: VUP, 2010.

Požadavky

Absolvování seminářů a praktických cvičení.

Garant

prof. MUDr. Ján Praško Pavlov, CSc.

Vyučující

MUDr. Daniela JelenováMUDr. Dana Kylarová, Ph.D.