Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lékařská psychologie 1 (PSY / VCA13)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSY / VCA13 - Lékařská psychologie 1, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Program je zaměřený na rozvoj základních schopností studenta porozumět psychologickým aspektům reakce pacienta na nemoc a základům psychologické péče o nemocného. Skládá se z přednášek o obranných mechanizmech a psychologických reakcích na nemoc a z nácviků psychologického vedení nemocného.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni zhodnotit anamnézu z pohledu psychiatrických znalostí, na základě zhodnocení psychiatrického vyšetření provést správné zhodnocení pacientovy nemoci a navrhnout způsob terapeutického přístupu.

Literatura

Bouchal, M. Psychologie v lékařství. Brno: Masarykova univerzita, 1993. ISBN 80-210-0641-2.Bouček, J. Psychoterapie. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2006. ISBN 80-244-1517-8.Vymětal, J. Základy lékařské psychologie. Praha: Psychoanalytické nakladatelství J. Kocourek, 1994. ISBN 80-901601-36-1.

Požadavky

Aplikace a začlenění, implementace získaných znalostí do léčebného procesu.

Garant

prof. MUDr. Ján Praško Pavlov, CSc.

Vyučující

PhDr. Marie Ocisková, Ph.D.prof. MUDr. Ján Praško Pavlov, CSc.doc. MUDr. Libuše Stárková, CSc.Mgr. Snežana Cakirpalogludoc. MUDr. Libuše Stárková, CSc.MUDr. Anežka Ticháčková