Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Relaxace a imaginace v psychiatrii (PSY / VCB41)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSY / VCB41 - Relaxace a imaginace v psychiatrii, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem předmětu je seznámit studenty s relaxačními a imaginativní technikami. Studenti se seznámí s teorií i s praktickými ukázkami jednotlivých technik. Převážná část každého semináře bude věnována nácviku relaxační techniky. Studenti se seznámí se základy autogenního tréninku, progresivní relaxace, mindfulness, dechovými cvičeními, využití imaginace při práci s pacienty či v rámci psychohygieny. Po absolvování tohoto předmětu by měl mít student základní přehled o metodách relaxace a imaginace a praktickou zkušenost.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu budou studenti schopni hlubšího vhledu do problematiky práce s pacienty s duševním onemocněním s využití relaxačních a imaginativních technik.

Literatura

Hašto, J. Autogenní trénink. Praha, 2004. ISBN 8072545167.Kratochvíl, S. Základy psychoterapie. 6., aktualiz. vyd. Praha: Portál, 2012. ISBN 978-80-262-0302-5.Nešpor, K. Uvolněně a s přehledem. Relaxace a meditace pro moderního člověka. Praha, Grada, 1998.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, účast alespoń na 75 % seminářů, samostudium.

Garant

MUDr. Daniela Jelenová