Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Epidemiologie (PVL / PKB11)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PVL / PKB11 - Epidemiologie, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do oboru, epidemiologická metoda, imunizace, epidemiologie kardiovaskulárních nemocí, epidemiologie metabolických nemocí, epidemiologie alergií, epidemiologie nádorů, epidemiologie úrazů, epidemiologie nemocničních infekcí, epidemiologická problematika JIP. Infekce ovlivňující těhotenství a jejich prevence. Faktory životního stylu. Aktuální epidemiologická situace ve výskytu infekčních nemocí. Legislativní podklady prevence. Faktory životního a pracovního prostředí a jejich vliv na zdraví.

Získané způsobilosti

Po skončení výuky by porodní asistentka - bakalářka měla být schopna vytvářet z člověka aktivního účastníka péče o vlastní zdraví a provádět prevenci onemocnění, nejen u své osoby, ale také u novorozence.

Literatura

Komárek, L., Provazník, K. Ochrana a podpora zdraví. Narodní síť podpory zdraví. Praha, 3 LF UK v Praze, 2011. ISBN 978-80-260-1159-0.Kollárová, H. Vybrané kapitoly z epidemiologie. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2011. ISBN 978-80-244-2715-7.Matoušková, I., Vlčková, J. Vybrané kapitoly z epidemiologie 2. LF UP v Olomouci, 2012. Göpfertová, D., Pazdiora, J., Dáňová, J. Epidemiologie infekčních nemocí. Praha: Karolinum, 2002. Mašata, J. a kol. Infekce v gynekologii a porodnictví. Janout, V. Klinická epidemiologie - nedílná součást klinických rozhodovacích procesů. Praha: Avicenum, 1998. ISBN 80-716-9553-7.Fait, T. a kol. Preventivní medicína. Praha, Maxdorf Jessenius, 2008. Ticháček, B. Základy epidemiologie. Praha: Galén, 1997. ISBN 8071844268.

Požadavky

Absolvování všech seminářů při aktivní účasti všech studentů .

Garant

doc. MUDr. Helena Kollárová, Ph.D.