Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Evidence Based Medicine (PVL / VA022)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PVL / VA022 - Evidence Based Medicine, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Nedílnou součástí oboru epidemiologie je i Evidence Based Medicine, jako nový medicínský přistup v řešení problematiky správné diagnostiky a léčení pacientů. Vlastní výuka zahrnuje validitu a významnost a použitelnost diagnostických testů, prognózy, léčení a intervence, hodnocení zdravotních rizik a expozice. Alternativní vysvětlení pro dosažené výsledky a kritické hodnocení epidemiologických studií včetně praktických příkladů hodnocených z pohledu EBM. Kromě základů EBM je obsahem oboru zejména v oblasti primární prevence poznat a posléze potlačit příčiny onemocnění a tím přispět ke snížení výskytu onemocnění infekční i neinfekční etiologie.

Získané způsobilosti

Po skončení výuky by student měl být schopen rychle nalézt a vybrat důležité informace z epidemiologických studií a zhodnotit validitu diagnostického testu.

Literatura

Sackett, D.L. et al. Evidence Based Medicine - How to Practice and Teach EBM. Churchill Livingstone, 2000. ISBN 0 443 06240 4.Guyatt G., Rennie, E. Users´Guides to the Medical Literature. JAMA & Archives Journals, American Medical Association, 2002. ISBN 1-57947-191-9.

Požadavky

Absolvování všech seminářů při aktivní účasti všech studentů.

Garant

doc. MUDr. Helena Kollárová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Kateřina Azeem, Ph.D.RNDr. Ondřej Holý, Ph.D.