Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Radiologie a nukleární medicína (RAD / VC011)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu RAD / VC011 - Radiologie a nukleární medicína, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Náplní předmětu je seznámit studenty se základními zobrazovacími metodami používanými v radiologii a nukleární medicíně, jejich principy, indikacemi a hodnocením.Radiologie: Po skončení výuky studenti znají indikace k použití zobrazovacích metod a intervenčních technik u různých onemocnění, rozumí základním principům používaných metod, umí popsat a vyhodnotit výsledky radiologických vyšetření.Nukleární medicína: Studenti znají základní principy nukleární medicíny a jsou schopni indikovat diagnostické i terapeutické metody.

Získané způsobilosti

Radiologie: Po skončení výuky studenti znají indikace k použití zobrazovacích metod a intervenčních technik u různých onemocnění, rozumí základním principům používaných metod, umí popsat a vyhodnotit výsledky radiologických vyšetření. Nukleární medicína: Studenti znají základní principy nukleární medicíny a jsou schopni indikovat diagnostické i terapeutické metody.

Literatura

Koranda, P. a kol. Nukleární medicína. Olomouc, 2014. Heřman a kol. Základy radiologie. Univerzita Palackého, 2014. Mysliveček, M. a kol. Nukleární medicína v diagnostice zánětů a tumorů. LF UP Olomouc, 2002. ISBN 80-244-0509-1.Koranda, P., Mysliveček, M., Hušák, V. Nukleární medicína v endokrinologii a terapie otevřenými zářiči. LF UP Olomouc, 2002. ISBN 80-244-0415-X.

Požadavky

Účast na všech seminářích a praktických cvičeních.

Garant

prof. MUDr. Miroslav Heřman, Ph.D.

Vyučující

MUDr. Lenka Bakaj Zbrožkovádoc. MUDr. Stanislav Buřval, Ph.D.MUDr. Eva Čechákovádoc. MUDr. Marie Černá, Ph.D.MUDr. Filip Čtvrtlík, Ph.D.MUDr. Lucie Hallamováprof. MUDr. Miroslav Heřman, Ph.D.doc. MUDr. Jana Chmelová, Ph.D.prof. MUDr. Milan Kamínek, Ph.D.Mgr. Pavel Karhanprof. MUDr. Martin Köcher, Ph.D.doc. MUDr. Pavel Koranda, Ph.D.MUDr. Iva Metelková, Ph.D.doc. MUDr. Miroslav Mysliveček, Ph.D.MUDr. Zbyněk Tüdös, Ph.D.doc. MUDr. Jaroslav Vomáčka, Ph.D., MBA