Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Radiologie a nukleární medicína (RAD / VC013)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu RAD / VC013 - Radiologie a nukleární medicína, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy zobrazovacích metod používaných v radiologii a nukleární medicíně.Principy jednotlivých zobrazovacích metod.Indikace zobrazovacích metod a intervenčních technik u různých onemocnění.Popis a hodnocení výsledků radiologických a nukleárně medicínských vyšetření.Základní principy terapeutických metod v nukleární medicíně.

Získané způsobilosti

Radiologie: Po skončení výuky studenti znají indikace k použití zobrazovacích metod a intervenčních technik u různých onemocnění, rozumí základním principům používaných metod, umí popsat a vyhodnotit výsledky radiologických vyšetření. Nukleární medicína: Studenti znají základní principy nukleární medicíny a jsou schopni indikovat diagnostické i terapeutické metody.

Literatura

Koranda, P. a kol. Nukleární medicína. UP Olomouc, 2014. ISBN 978-80-244-4031-6.Heřman, M. a kol. Základy radiologie. Univerzita Palackého, 2014. ISBN 978-80-244-2901-4.Mysliveček, M. a kol. Nukleární medicína v diagnostice zánětů a tumorů. LF UP Olomouc, 2002. ISBN 80-244-0509-1.Koranda, P., Mysliveček, M., Hušák, V. Nukleární medicína v endokrinologii a terapie otevřenými zářiči. LF UP Olomouc, 2002. ISBN 80-244-0415-X.

Požadavky

Účast na všech seminářích a praktických cvičeních.

Garant

prof. MUDr. Miroslav Heřman, Ph.D.

Vyučující

doc. MUDr. Marie Černá, Ph.D.prof. MUDr. Miroslav Heřman, Ph.D.MUDr. Iva Metelková, Ph.D.