Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Veřejná správa a sociální služby (SOL / MA081)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SOL / MA081 - Veřejná správa a sociální služby, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem je seznámit posluchače se systémem veřejné správy v České republice a v jejím kontextu se systémem sociálních služeb a to jak z pohledu koncepčního, organizačního tak i legislativního a jejího propojení se zdravotnictvím.

Získané způsobilosti

Student bude po absolvování: orientovat se v systému veřejné správy (státní správa, samospráva, neziskové organizace) a v systému dotací v této oblasti, schopen aplikovat v praxi právní normy sociální sféry a jejího propojení se zdravotnictvím.

Literatura

Ivanová, K. Sociální politika. Distanční text, LF UP v Olomouci. http://www.mpsv.cz/. http://www.mzcr.cz/. http://www.npj.cz/. Kvalita v sociálních službách. Praha: MPSV, 2001. Rozvoj územní veřejné správy v souvislosti se vstupem do EU. Praha:MVČR, 2004. Řízení procesů výkonu státní správy. Praha: MVČR, 2004. Sbírka zákonů České republiky (vybrané právní normy). Tomeš, I. a kol. Sociální správa. Praha: Portál, 2002. ISBN 80-7178-560-1.Zavádění standardů kvality do sociálních služeb. Praha: MPSV, 2002.

Požadavky

K zápočtu: absolvování seminářů; aktivní účast na seminářích.Ke zkoušce: dobré teoretické znalosti, přehled a orientace v problematice včetně právních norem.

Garant

doc. PhDr. Mgr. Kateřina Ivanová, Ph.D.