Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aktuální problémy řízení zdravotnictví (SOL / MB261)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SOL / MB261 - Aktuální problémy řízení zdravotnictví, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

K zápočtu: absolvování seminářů; aktivita na seminářích, rozbor a řešení konkrétního aktuálního problému.Ke kolokviu: orientace v aktuální problematice zdravotnictví, schopnost diskuse a řešení konkrétního problému ve zdravotnictví.

Získané způsobilosti

Student bude po absolvování: schopen definovat problémy v primární péči u státních i nestátních zdravotnických zařízení týkajících se jejich hospodaření a navrhovat možná řešení, schopen popsat problémy profesních organizací, schopen zdůvodnit význam prevence ve zdravotnictví a její dopad na zdravotní stav obyvatelstva, se orientovat v oblasti zdravotního pojištění, problémech a hospodaření zdravotních pojišťoven.

Literatura

Gladkij, I. a kol. Management ve zdravotnictví. Brno - Computer Press, 2003. ISBN 80-7226-996-8.Zdravotnické noviny a další zdravotnická periodika. ZDRAVOTNICTVÍ V ČESKÉ REPUBLICE . vyd. Asociace pro rozvoj sociálního lékařství a řízení péče o zdraví. Koontz, H., Weihrich, H. Management. Praha: Victoria Publishing, 1993. ISBN 80-85605-45-7.Egger, M., Smith, G. D., Altman, D. Systematic reviews in health care: meta-analysis in context: Wiley.com. 2008. THE JOANNA BRIGGS INSTITUTE. The Joanna Briggs Institute Reviewers Manual 2008 Edition. Adelaide: The Joanna Briggs Institute, 2008, 158 s. 2008.

Požadavky

K zápočtu: absolvování seminářů;aktivita na seminářích, písemné zpracování, rozbor a řešení konkrétního aktuálního problému Ke kolokviu:orientace v aktuální problematice zdravotnictví, schopnost diskuse a řešení konkrétního problému ve zdravotnictví

Garant

doc. PhDr. Mgr. Kateřina Ivanová, Ph.D.