Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klinická etika (SOL / VC041)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SOL / VC041 - Klinická etika, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět se zabývá orientací v základních etických otázkách v souvislosti s klinickou praxí, obeznámením se s kasuistikami etických problémů, dilemat a pochybení z nejrůznějších oblastí klinické medicíny. V předmětu probíhá praktický nácvik etické rozvahy.

Získané způsobilosti

Student bude schopen, po absolvování výuky předmětu, implementovat poznatky klinické etiky do vlastní lékařské praxe. Rovněž by měl být schopen uplatnit základy etického rozvažování v eticky sporných medicínských situacích.

Literatura

Munzarová, M. Eutanazie, nebo paliativní péče?. Praha: Grada Publishing, 2005. ISBN 80-247-1025-0.Ivanová K. Základy etiky a organizační kultury v managementu zdravotnictví. Brno - NCONZO. ISBN 80-7013-442-9.Munzarová, M. Zdravotnická etika od A do Z. Praha - Grada Publishing, 2005. ISBN 80-247-1024-2.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích

Garant

doc. PhDr. Mgr. Kateřina Ivanová, Ph.D.