Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dětské zubní lékařství 2 (ST1 / ZUA24)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ST1 / ZUA24 - Dětské zubní lékařství 2, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti získávají, prohlubují a syntetizují základní znalosti v dětském zubním lékařství v rozsahu, který umožňuje samostatné rozhodování v diagnostice, prevenci a terapii nejčastějších orálních onemocnění u dětí. Důraz se klade na osvojení znalostí a dovedností v kariologii dočasné a smíšené dentice, dentální traumatologii, onemocnění sliznic a parodontopatií u dětí, vývojových anomálií a základů protetického ošetření dětí.Studenti prohlubují a syntetizují znalosti v dětském zubním lékařství v rozsahu, který umožňuje samostatné rozhodování v diagnostice, prevenci a terapii orálních onemocnění u dětí. Důraz se klade na osvojení znalostí a dovedností v kariologii, dentální traumatologii, při vývojových poruchách, onemocnění sliznic a parodontopatií u dětí, protetickém ošetření dětí, ošetřování dětí na pohotovosti a spolupráci s ortodontistou.

Získané způsobilosti

Diagnostika a terapie základních onemocnění v dětském věku - zubní kaz a komplikace, úrazy zubů, vývojové anomálie, parodontopatie, onemocnění sliznic a protetické ošetření.

Literatura

Mareš, J. Dítě a bolest (kap. 10). Praha: Grada, 1997. ISBN 80-7169-267-0.Komínek, J. a kol. Dětská stomatologie. Avicenum Praha, 1988. Nováková, K. a kol. Stomatologická péče o hendikepované pacienty. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2008. ISBN 978-80-244-2008-0.Kilian, J. Úrazy zubů u dětí. Avicenum Praha, 1985. Fialová, S., Nováková, K. Vybrané kapitoly z pedostomatologie. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2004. ISBN 80-244-0894-5.

Požadavky

100% účast na praktických cvičeních, dostatečné teoretické znalosti a dovednosti, limit praktických výkonů, test.

Garant

doc. MUDr. Květoslava Nováková, CSc.

Vyučující

MUDr. Přemysl Krejčí, Ph.D.doc. MUDr. Květoslava Nováková, CSc.MDDr. Lucie KramerováMUDr. Eva MíšováMUDr. Anna Ševecová