Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komplex. prevence a rehab.ve vnitř. lék. (TVL / VC011)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TVL / VC011 - Komplex. prevence a rehab.ve vnitř. lék., Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení s hlavními riziky kardiovaskulárních onemocnění, s praktickým prováděním primární i sekundární prevence kardiovaskulárních onemocnění s praktickým prováděním rehabilitace u pacientů s kardiovaskulárním či jiným vybraným onemocněním.

Získané způsobilosti

Po ukončení kurzu by studenti měli být schopni zhodnotit riziko, navrhnout intervenční opatření, předepsat pohybovou aktivitu a edukovat pacienty s kardiovaskulárním či jiným vybraným onemocněním.

Literatura

Stejskal, P. Proč a jak se zdravě hýbat. Břeclav: Presstempus, 2004. ISBN 80-903350-2-0.Pastucha, D. a kol. Tělovýchovné lékařství. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2011. ISBN 978-80-244-2861-1.Sovová, E., Zapletalová, B., Cipryanová, H. 100+1 otázek a odpovědí o chůzi, nejen nordické. Praha: Grada, 2008. ISBN 978-80-247-2280-1.

Požadavky

Účast na seminářích a praktických cvičeních, edukace pacientů.

Garant

prof. MUDr. Eliška Sovová, Ph.D., MBA

Vyučující

Mgr. Beata BrošováMUDr. Jana Malinčíková, Ph.D.prof. MUDr. Eliška Sovová, Ph.D., MBA