Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Urologie (URO / OA011)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URO / OA011 - Urologie, Lékařská fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení se základní problematikou oboru, s diagnostickými a léčebnými postupy, s urologickými chorobami a jejich řešením.

Získané způsobilosti

Na konci výuky bude mít student přehled o vyšetřovacích a diagnostických metodách v urologii. Dále také o základních urologických onemocněních (urolitiáza, vrozené vady, urologická traumatologie a náhlé příhody, urologická onkologie, benigní hyperplazie prostaty, erektilní dysfunkce, endourologie, laparoskopie). Zvládnuta bude také manipulace s medicínskými potřebami nutnými k urologické péči.

Literatura

Smith, R.D. General Urology. Osveta, 2006. Zvara, V., Kučera, J., Horňák, M. Klinická urológia. Martin: Osveta, 1996. ISBN 80-7013-235-3.Kawaciuk, I. Urologie. H&H Praha, 2000. Dvořáček, J. Urologie I. - III. Praha: ISV, 1998. ISBN 80-85866-30-7.

Požadavky

100% absolvování seminářů i praktických cvičení.

Garant

MUDr. Jaroslav Pernička, Ph.D.

Vyučující

MUDr. Jaroslav Pernička, Ph.D.