Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analytik a vývojář IS (ODV / AVIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ODV / AVIS - Analytik a vývojář IS, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah kurzu Analytik a vývojář internetových informačních systémů:1. Úvod do studia (charakteristika rekvalifikace oboru, organizace, povinnosti, výstupy).2. Informační technologie (základy internetové technologie, jazyk HTML + CSS, základy programování v jazyce PHP, relační databáze a jazyk SQL, dynamické stránky-Javascript, návaznost na jiné informační systémy, výměna dat).3. Implementace internetových informačních systémů (nasazení informačních systémů a jejich možnosti, základní SW vybavení serveru, platforma Windows a IIS, platforma Linux a LAMP).4. Analýza informačních systémů (primární analýza potřeb, aplikace primární analýzy a tvorba vývojového schématu informačního systému, tvorba zadávací dokumentace, komunikace při tvorbě informačních systémů, implementace dodávaných systémů a kontrola plnění zadávací dokumentace).5. BOZP (bezpečnost práce na pracovišti, protipožární ochrana, pracovní úrazy, evidence).

Získané způsobilosti

Účastník po absolvování kurzu je schopen vyvíjet a upravovat internetové informační systémy, projektovat, analyzovat a testovat internetové informační systémy, vytvářet zadávací dokumentaci pro internetové informační systémy, dodržovat bezpečnost práce a požární ochranu.

Literatura

PONKRÁC, Miloslav a Bernd ÖGGL. PHP a MySQL: bez předchozích znalostí: [průvodce pro samouky]. Brno: Computer Press, 2007. ISBN 978-80-251-1758-3.DVOŘÁK, Drahoslav a Cameron ADAMS. Řízení projektů: nejlepší praktiky s ukázkami v Microsoft Office. Brno: Computer Press, 2008. ISBN 978-80-251-1885-6.ZEMÁNEK, Jakub a Bernd ÖGGL. Stavba a správa sítě, aneb, Cesta do hlubin internetu: bez předchozích znalostí: [průvodce pro samouky]. Kralice na Hané: Computer Media, 2004. ISBN 80-866-8626-4.DOMES, Martin a Bernd ÖGGL. Tvorba WWW stránek pro úplné začátečníky: výukový kurz webového vývojáře. Brno: Computer Press, 2008. ISBN 978-802-5121-603.YANK, Kevin a Cameron ADAMS. Začínáme s JavaScriptem: bez předchozích znalostí: [průvodce pro samouky]. Brno: Zoner Press, 2008. ISBN 978-80-86815-94-7.

Požadavky

K úspěšnému absolvování kurzu je potřebné, aby účastník zpracoval případovou studii v rozsahu 4 stran, kterou předloží a obhájí u závěrečné zkouškyZávěrečná zkouška je složena ze dvou částí. První část je písemná a vědomosti uchazeče jsou ověřovány prostřednictvím testu v rozsahu 45 otázek v délce trvání 45 minut. Druhá část je ústní a účastník obhajuje případovou studii v délce trvání 15 minut. Uchazeč je hodnocen tříčlennou komisí. Uchazeč prospěje v případě, že u závěrečné zkoušky splní alespoň 75 % z požadovaných znalostí. Uchazeči, který při prvním pokusu u závěrečné zkoušky neuspěje, je dána možnost ji jednou opakovat, a to nejdříve měsíc po neúspěšném prvním pokusu

Garant

PhDr. Jiří Pospíšil, Ph.D.