Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do psychologie emocí (ODV / EMOCE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ODV / EMOCE - Úvod do psychologie emocí, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Program obsahuje:Úvod: Úvod do problematiky, seznámení s cíli, s časovým harmonogramem a požadavky lektorky. Reflexe očekávání účastníků vzdělávacího programu.1. Teorie emocí, funkce emocí, složky emocí, emoční inteligence, jak hodnotit emoce.2. Emoce v životě:- myšlenky a emoce, automatické myšlenky, předpoklady a jádrová přesvědčení;- složky problémů, okolní prostředí, tělesná reakce, chování, myšlenky.3. Myšlenky a emoce - automatické myšlenky, předpoklady a jádrová přesvědčení.4. Vybrané emoce a práce s nimi - deprese, úzkost, zlost, stud, pocity viny.Závěr kurzu: rekapitulace, hodnocení, reflexe

Získané způsobilosti

Po absolvování vzdělávacího programu účastník získá vhled do oboru psychologie emocí; seznámí se s teoretickými základy oboru a dokáže se v nich orientovat; seznámí se s možnostmi vnímání, sledování a hodnocení emocí a na tomto základě bude schopen je rozeznávat a klasifikovat; bude znát možnosti a způsoby, kterými lze pracovat s emocemi.

Literatura

KŘIVOHLAVÝ, J. Jak přežít vztek, zlost a agresi. Praha: Grada, 2004. ISBN 80-247-0818-3.ELLIS, A. Trénink emocí: práce s emocemi na základě racionálně emoční terapie. Praha: Portál, 2002. ISBN 80-7178-646-2.

Požadavky

Získané znalosti a dovednosti účastníků budou ověřovány výstupním testem - úspěšný účastník jej musí splnit na min. 70 % z celkového počtu bodů.Při neúspěšném pokusu bude opravným prostředkem esej na téma Emoce a ? (moje zaměstnání, sociální pracovník ?).Účastníci se budou moci připravovat na základě všech znalostí a dovedností, které během realizace programu získají, a rovněž budou moci využít individuálních konzultací s lektorkou. Účastníkům bude uděleno osvědčení o jeho absolvování za předpokladu, že splní požadavek min. 90 % účasti na jeho realizaci a uspějí u praktické zkoušky na konci vzdělávacího programu.Dále se po účastnících bude vyžadovat, aby se aktivně podíleli na konkrétních praktických úkolech během realizace programu. V neposlední řadě budou účastníci požádáni o reflexi získaných znalostí a dovedností.

Garant

Mgr. Petra Sobková

Vyučující

Mgr. Petra Sobková