Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody a hry pro sociální pracovníky (ODV / HRA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ODV / HRA - Metody a hry pro sociální pracovníky, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vzdělávací program obsahuje:Úvod: Úvodní informace k programu, seznámení s cíli, s časovým harmonogramem, obsahem a požadavky lektorky. Reflexe očekávání účastníků vzdělávacího programu.1. Metody a hry v práci sociálního pracovníka, aktivizující metody, komplexní metody - teoretické vymezení.2. Aktivizující metody - praktická aplikace jednotlivých typů aktivizujících metod a her.3. Komplexní metody - praktická aplikace jednotlivých typů komplexních metod.Závěr kurzu: rekapitulace, hodnocení, reflexe.

Získané způsobilosti

Po absolvování vzdělávacího programu účastník si ujasní výhody i nevýhody aktivizačních a komplexních metod; získá dovednost analyzovat a rozlišovat jednotlivé metody z hlediska aplikace pro příslušnou cílovou skupinu; naučí aplikovat aktivizující a komplexní metody v praxi.

Literatura

GRECMANOVÁ, H., URBANOVSKÁ, E. Aktivizační metody ve výuce, prostředek ŠVP. Olomouc, 2007. ISBN 80-85783-73-8.Grecmanová, H., Urbanovská, E., Novotný, P. Podporujeme aktivní myšlení a samostatné učení žáků. Olomouc: Hanex, 2000. ISBN 80-8578-328-2.MAŇÁK, J., ŠVEC, V. Výukové metody. Brno : Paido, 2003. ISBN 80-7315-039-5. Brno: Paido, 2003. ISBN 80-7315-039-5.

Požadavky

Účastníci se budou aktivně podílet dle pokynů lektorky na konkrétních praktických úkolech během realizace programu.A v neposlední řadě budou účastníci požádáni o reflexi získaných znalostí a dovedností. Účastníkům bude uděleno osvědčení o jeho absolvování za předpokladu, že splní požadavek 100 % účasti na jeho realizaci.

Garant

Mgr. Helena Pospíšilová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Helena Pospíšilová, Ph.D.