Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management (ODV / MG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ODV / MG - Management, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah rekvalifikačního kurzu Management:1. Pracovněprávní vztahy (pracovní poměr, zaměstnavatel a zaměstnanec, zvláštnosti zaměstnávání některých skupin občanů, vybrané pasáže Zákoníku práce a Zákona o zaměstnanosti).2. Komunikace a prezentace (vedení rozhovoru - zahájení, průběh a ukončení rozhovoru, telefonický rozhovor, rozvoj komunikačních schopností - praktický nácvik, jednání a vyjednávání s vnějším a vnitřním klientem, konflikty a jejich typy, faktory ovlivňující průběh konfliktu, způsoby řešení konfliktu, komunikace v konfliktních situacích - argumentace, zvládání stresu, nácvik prezentace, obchodní korespondence, využití internetu).3. Právní minimum (obchodní zákoník, občanský zákoník, obchodní smlouvy a jejich rozdělení, smluvní vztahy, sankce, zákon o reklamě).4. Management malého a středního podniku (úvod do managementu, podnikatelské prostředí a sebepoznání managera, strategické a operativní řízení a plánování v podnicích, řízení operací - projektů, personální management, rozvoj manažerských dovedností, podnikové finance (finanční analýza finančním řízení, využití cash flow jako finančního nástroje).5. Informační technologie (Widows Office, správa a řízení informačního systému - bezpečnost, elektronické obchody, podpisy, internet).6. Základy podnikových financí (účetnictví a daně v podnikových financích).7. Formy podnikání (obchodní zákoník).8. Podnikatelský záměr.9. BOZP (bezpečnost práce na pracovišti, protipožární ochrana, pracovní úrazy, evidence).

Získané způsobilosti

Účastník po absolvování kurzu je schopen orientovat se v základních pojmech managementu, zapojit se do podnikatelské činnosti, zvládnout řídící funkce v malých a středních firmách, orientovat se v oblasti informačních technologií, dodržovat bezpečnost práce a požární ochranu.

Literatura

PREUSS, Karel. Podnikatelské strategie. Praha: Bankovní institut vysoká škola, 2008. ISBN 978-80-7265-134-4.MACHÁČKOVÁ, Marta. Právo [i.e. Vybrané stati základů práva]. Brno: Institut Franka Dysona, 2008. ISBN 978-80-904261-0-8.VYSTAVĚL, Radek. Základy informatiky. Praha: Vysoká škola manažerské informatiky a ekonomiky, 2005. ISBN 80-86847-10-1.VANČUROVÁ Alena a Lenka LÁCHOVÁ. Daňový systém ČR aneb Učebnice daňového práva: studijní opory pro studijní programy s kombinovanou formou studia. Praha: VOX, 1998. ISBN 978-809-0211-148.

Požadavky

K úspěšnému absolvování kurzu je potřebné, aby účastník zpracoval případovou studii v rozsahu 4 stran, kterou předloží a obhájí u závěrečné zkoušky. Závěrečná zkouška je složena ze dvou částí. První část je písemná a vědomosti uchazeče jsou ověřovány prostřednictvím testu v rozsahu 45 otázek v délce trvání 45 minut. Druhá část je ústní a účastník obhajuje případovou studii v délce trvání 15 minut. Uchazeč je hodnocen tříčlennou komisí. Uchazeč prospěje v případě, že u závěrečné zkoušky splní alespoň 75 % z požadovaných znalostí. Uchazeči, který při prvním pokusu u závěrečné zkoušky neuspěje, je dána možnost ji jednou opakovat, a to nejdříve měsíc po neúspěšném prvním pokusu.

Garant

Bc. Ing. Vlastimil Wojnar, DiS.