Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktická audiovize (ODV / PAV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ODV / PAV - Praktická audiovize, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Představení a komparace aktuálních televizních technologií, jednotlivé funkce v produkčním týmu.2. Psaní scénáře (bodový, technický?) - stavba zprávy, reportáže.3. Práce s kamerou - úvod: pravidla pro natáčení (rámování, pohyby kamery) (ukázky).4. Práce s kamerou - praxe: natáčení studentů a analýza studenty natočeného materiálu.5. Práce reportéra před kamerou (stand-upy, rozhovory) + práce se zvukem - úvod (ukázky).6. Práce reportéra před kamerou + práce se zvukem - praxe.7. Střihová skladba - úvod: volba záběrů, pravidla (jednoty směru pohledu, pohybu, pravidlo osy?) (ukázky).8. Střihová skladba - praxe: práce studentů na digitální online střižně a analýza jimi sestřihaného materiálu.9. Postprodukce (využití podkresové hudby, titulků, ilustračních záběrů, obrazových efektů, grafiky, animací?) (ukázky).10. Zpracování samostatného studentského úkolu - natočení krátké zprávy.11. Zpracování samostatného studentského úkolu - střih a postprodukce krátké zprávy.12. Prezentace samostatného studentského úkolu - projekce krátké zprávy a následná diskuze.

Získané způsobilosti

Student po absolvování předmětu bude ovládat základy práce s videoeditačním programem a bude znát základní principy natáčení a zpracování zpravodajských a dokumentárních pořadů.

Literatura

BERÁNEK, Petr. Digitální video v praxi. Brno : Unis, 2001. ISBN 80-86097-63-3.KUČERA, Jan. Filmová tvorba amatéra. Praha: Orbis, 1961. OSVALDOVÁ, Barbora. Praktická encyklopedie žurnalistika: velká kniha. Praha: Libri, 2002. ISBN 80-727-7108-6.KUČERA, Jan. Střihová skladba ve filmu a v televizi. Praha, 1965.

Požadavky

Aktivní účast při prezenčních setkáních, plnění průběžných úkolů v průběhu semestru.Student je povinen pracovat se studijní oporou k předmětu po jejím zpřístupněnív e-learningovém prostředí EDIS (edis.upol.cz).

Garant

Mgr. Jiří Vrba